tirsdag den 12. januar 2016

Fibro frustrationer

En med-fibromyalgi patient er dd blevet nægtet flexjob ordning på trods af kun 6 timers arbejdsevne på en uge med begrundelsen: "vi enerkendelse ikke fibromyalgi som en sygdom" ?!?!?! Say what ?!?!? Nej jeg mener det Vordingborg kommune! Kom lige igen ?!?!?!

Fibromyalgi har været anerkendt af WHO siden 1992, og blev pr. 1. januar 2006 klassificeret under det selvstændige diagnosenummer - M79.7 “Fibromyalgia” i ICD-10 diagnosefortegnelsen.

En henvendelse fra Dansk Fibromyalgi-Forening til WHO, ang. den ændrede placering i 2006, gav følgende svar. De ansvarlige i WHO, fandt, at diagnosen og symptomerne nu er tilstrækkeligt klart beskrevet som en selvstændig enhed, og at den derfor kan bære en selvstændig placering som en diagnose med fysiske smerter af ikke psykogen karakter. Af svaret fremgår det endvidere, at der er tale om en alvorlig tilstand, hvor antallet af ramte og de økonomiske konsekvenser af sygdommen gør det relevant at opgradere diagnosen til en selvstændig klassifikation, og ikke længere fortsat placere den i gruppen af uspecifikke reumatiske smerter. I svaret understreges det, at revisionen sker til trods for, at nogle læger, ikke anerkender ovennævnte.
Fibromyalgi er en kronisk sygdom, hvor forstyrrelser i centralnervesystemet medfører, at de ramte lider af udbredte smerter, hurtig udtrætning, kognitive forstyrrelser i form af hukommelses- og koncentrationsproblemer samt en række andre symptomer. Forskere har påvist forstyrrelser i centralnervesystemet, og bl.a. SPECT-scanninger viser, at der er tale om en markant større smertereception i hjernen hos de ramte sammenlignet med raske kontrolpersoner.
Jeg bliver RASENDE på min venindes vegne og ikke mindst på systemet - hvad ligner det at trampe på folk der i forvejen ligger ned ?!? Hvad ligner det af en bunke skrankepaver tror de er hævet over læger og eksperter ?!? 

Kære kære "C" jeg håber du er stærk nok til at tage kampen op for din egen skyld, men så sandelig også for os andre der kæmper en kamp på sidelinjen med dig! Det er ikke ok det der er sket i dag!
Jeg håber din stemme (og vores) bliver hørt af nogen derude!! Vi behøver hjælp til systemet!!

- Kat (frustreret) 

1 kommentar:

Julemandens Fysik

Myten om julemanden er og bliver en myte. Det kan på ingen måder lade sig gøre, at julemanden eksisterer i virkeligheden – i hvert fald ikke...